torsdag 8 november 2007

Tidernas ÖSK-elva i fotboll

Jag har beskrivit lunchgänget Lunchtolvan som "en samling charmigt enögda fotbollsentusiaster med ÖSK-hjärta". Man har alltså ÖSK-hjärtat gemensamt, vilket inte hindrar att man har olika synpunkter på hur klubben och laget ska skötas. "Det vita laget det ska opp - i tabellens topp" är en strof ur Bror Bodins klubbvisa från anno dazumal. Det kan man i Lunchtolvan skriva under på. Om vägarna dit är man synnerligen oense.

Nu har det dessvärre visat sig synnerligen svårt att inom den fotbollskunniga gruppen också kunna ena sig om "tidernas ÖSK-lag". Nu har man emellertid kommit ganska långt i sitt UK-arbete och eftersom man inte behöver vara klar förrän nästa år kommer man nog att att kunna presentera en slagkraftig elva av "landslagsklass". Så vitt jag förstått är man tämligen ense om 10/11-delar av startelvan. Till detta ska fogas en bänk på 5 spelare varav en målvakt.

Det här är gruppen ense om.
1. Ingen spelare före "generationen Gösta Lindh" är aktuell vare sig i startelva eller på bänk.Ingen spelare i
dagens ÖSK-lag är heller aktuell. Det beslutet är inte något utslag av att "det var bättre förr".
2. Sven-Gunnar Larsson är given målvakt
3. Backlinjen består av Hasse Borg, Orvar Bergmark, Sven Dahlkvist och Kenneth Karlsson
4. Innermittfältare blir Gösta Lindh och Arnor Gudjohnsen
5. På ena kanten, vänster eller höger betyder inget, löper Mattias Jonsson
6. Anfallare blir kanoniärerna Thomas Nordahl och Miroslaw Kubisztal

Vem som än tar den elfte platsen i startelvan, en yttermittfältare, blir detta ett ÖSK-lag med idel landslagsspelare.Det lär så småningom också bli landslagsmeriterade på bänken, kanske med reservation för målvakten.

Själv hade jag särskilt svårt att välja bort lirare som Leif Eriksson, Yngve Brodd, Dan Sahlin, Hasse Holmqvist med flera.

Jag återkommer när laget är uttaget och klart.

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida