fredag 5 december 2008

Dramatiskt i Karlslundsskogen

Cykeln stod lutad mot en av belysningsstolparna vid 5-kilometersslingan i Karlslundsskogen. Cykeln var låst så ägaren var väl inne bland snåren och tjuvhögg en julgran eller plockade litet lingonris till dörrkransen. Den stod där motionsslingan är som längst bort från start- och målplatsen. Det här registrerade jag då jag i måndags bytt ut Lundbyspåret mot Karlslundsspåret.

Idag, fredag valde jag återigen Karlslundsspåret- 5-kilométersslingan. Cykeln stod kvar. Låst. Översnöad. Lutad mot samma belysningsstolpe. Någon, förmodligen ägaren, hade ställt cykeln och fortsatt till fots där det inte gick att ta med sig cykeln. För vilken annan än cykelns ägare låser cykeln i en sådan situation. Och visst måste han ha haft intensionen att komma tillbaka till platsen han ställde cykeln. Men ännu fem dagar senare stod alltså cykeln kvar. Låst. Översnöad.

Nog börjar man i en sån situation undra vad som hänt ägaren. Irrar han omkring i skogen utan att hitta ut eller i varje fall utan att hitta åter till den plats han lämnade cykeln på? Har han huggit sig i foten och ligger hjälplös kvar vid den tänkta julgranen? Är cykelägaren vid liv överhuvudtaget? Är jag ett drama och en tragedi på spåren? För nog verkar det ganska oförklarligt? Var är ägaren av cykeln eller den annan person som ställde cykeln mot belysningsstolpen för att, får man förmoda, senare hämta åkdonet.

Om det nu istället är en kombinerad cykel- och julgranstjuv som tänkt sig cykeln som transportmedel för den tjuvhuggna granen så borde väl återtransporten ha skett vid det här laget, fem dagar efter stölden av cykeln. Men han kanske har tappat cykelnyckeln, eller han kanske haffades av skogvaktaren i direkt anslutning till tjuvhuggningen. Så kan det naturligtvis ha gått till, han ville väl inte stå till svars för både cykelstöld och tjuvhuggning av julgran. I så fall får väl cykeln stå där översnöad och låst till det dyker upp en cykeltjuv och förbarmar sig över den övergivna DBS:en.

Det händer saker i Karlslundsskogen. Den minnesgod kommer ihåg mitt fynd av en mosbricka för något år sedan. Moset var kvar men korven väck. Inte så konstigt kanske, men varför köpa en korv med mos hos Deiles, eller var det kan ha varit, och sedan åka ut till Karlslundsspåret och i höjd med 3-kilometerspasseringen sätta sig ner och mumsa i sig korven, slänga moset och pappbrickan och sedan spurta in i mål. Eller hur det nu kan ha gått till.

Det händer dramatiska saker i Karlslundsskogen! Undras om polisen vet?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida