fredag 30 januari 2009

Guldfirande med Bröderna Cartwright

Dagen började med en bastant frukost på Oxhaga Värdshus. Jodå, frukostbiljetterna funkade bra som betalningsmedel. Dagen, som stavas med stort D, var vår guldbröllopsdag och skulle komma att bli precis så festlig och kul som vi hade planerat. Och, som sagt, frukosten på Oxhaga Värdshus i Örebro blev en bra start.

Så här var det planerat. Vi ville fira tillsammans med de personer vi älskar, våra barn och deras respektive. Vi ville träffa våra härliga barnbarn och vi ville fröjda oss åt en härlig festkväll i Göteborg. De som fick svara för festkvällen i Göteborg var en kvartett, som på sitt sätt var årsbarn med vårt äktenskap, Bröderna Cartwrigh. Det var nämligen 1959 som de fyra kopojkarna från Bonanza första gången red in i svenska hem via TV-mediet. Nåja, det var förstås inte de riktiga pappa Ben, Hoss, Little Joe och Adam som återuppstått utan fyra glada Galenskapare och After Shaveare som insett att nostalgitrippar kan vara nåt att satsa på inom underhållningsbranschen. Den insikten skapade Cabare Cartwright som efter 109 föreställningar på Kajskjul 8 i Göteborg var framme i den 110: e och sista just på vår guldbröllopsdag

Vår festglada sextett från Örebro och Göteborg fick vara med om en sång-, musik- och nostalgirodeo av häftigaste slaget. Det gällde verkligen att försöka hålla sig kvar i stolarna under den vilda galoppen, som med korta andningspauser höll på i fem och en halv timma. De korta andningspauserna utnyttjades för intagande av en trerätters supé med Bonanza-touch. Den knepiga serveringsproblematiken, det gällde att snabbt servera de 800 gästerna på trång yta, organiserades och löstes på ett sätt som förde tankarna till, inte en saloon i Vilda Västern, men väl Nobelmiddagen.

Ungefär i höjd med desserten och kaffet "överfölls" vi, Kerstin och jag, av fyra Galenskapare, för dagen omformade till vilda cowboys från Bonanza. Ett ivrigt handskakande och gratulerande mynnade i ett gruppkort där Bröderna Cartwright höll med kamera. Ett gruppkort, som om jag kunde visa det i den här bloggen, skulle ha texten: från vänster bakom guldbröllopsparet syns Anders Eriksson (pappa Ben), Jan Rippe (Adam), Per Fritzell (Little Joe) och Knut Agnred ( Hoss).

För övrigt hann vi under de två dagarna i Göteborg med att se Nora, 13, spela SM-handboll i Önneredshallen. Tack för den underhållningen, Nora! Viktor, fotbollsspelaren, hade tyvärr inte någon match att bjuda in oss till. Och tack Jens, AnnaCarin, Åsa och Jonas för er fantastiska uppställning för oss, "50-åringarna"!

1 kommentarer:

Klockan 30 januari 2009 kl. 10:06 , Blogger Sportchefen sa...

Tack själva! Det var en kalasresa! Trevligt resesällskap också

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida