lördag 7 mars 2009

En acceptabel borgerlig gryta

Säga vad man vill om statsminister Fredrik Reinfeldt, men hans recept på korvgryta är en höjdare. Korvfeldts Gryta, som vi säger när vi ska vara riktigt roliga, har till och med visat sig duga gott när det gäller att utspisa bortskämda pokerspelare.

Enligt originalreceptet skall grytan, förutom falukorv, stora vita bönor, purjolök och krossade tomater, innehålla tärnad potatis. Så kan det gärna få vara när måltiden skall konsumeras snabbt, till exempel vid en paus i pokerspelet, men om grytan skall utgöra huvudmålet för dagen rekommenderas att utesluta den tärnade potatisen och ersätta den med kokt skalpotatis. Hur Korvf..., förlåt Reinfeldt resonerar i det fallet vet jag inte och kommer väl aldrig att få en chans att fråga.

Jag accepterar Reinfeldt bara på grund av den smakrika korvgrytan, men dyker det upp fler borgerliga matrecept kommer jag att vara på min vakt. Maträtter komponerade och rekommenderade av Maud Olofsson, Göran Hägglund eller Jan Björklund ger bombsäkert säkert magbesvär. För att inte tala om Borgs Bonussoppa, där receptet varierar beroende på opinionsläget.

PS Idag serveras just Reinfeldts Korvgryta med skalpotatis på Sigillgatan 69 i Björkhaga DS

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida