måndag 23 februari 2009

Charmigt enögda äter lunch

Lunchtolvan har gett sig i kast med vårsäsongens måltider, de luculliska och de fotbollsmässiga. Ni kommer väl ihåg att Lunchtolvan är "en samling charmigt enögda fotbollsentusiater med ÖSK-hjärta" som träffas en gång i veckan för att tillsammans äta lunch och prata fotboll? Detta sällskap, där samtliga är eller har varit aktiva och/ eller ledare i klubben, är till numerären 13 och bildades några år in på 2000-talet.

Lunchtolvan har inte en förenings status,men håller sig ändå med ordförande, sekreterare, kassör, klubbmästare och "motvalls kärring", den senare funktionen på närkingsk vis döpt till "gnällspik".
Ordförandens roll är att hålla diskussionerna inom statuerade gränser, det vill säga de ska handla om fotboll i allmänhet och ÖSK i synnerhet. Även inom diskussionsområdet "fotboll" finns gränser som inte får överskridas. Beröm får till exempel inte ges till Degerfors IF.

För att diskussionerna ska få den rätta glöden har funktionen "gnällspik" kommit till , en person som har till uppgift att käbbla emot när enigheten om ÖSKs förträfflig blir för stor eller när berömmet till tränare, laget eller enskilda spelare tenderar att gå till överdrift. Vid valet av "gnällspik" stod det samma namn på 12 av de lämnade röstsedlarna. Att vara "gnällspik" i Lunchtolvan är ingen lätt roll att spela, men med tiden har vi insett att rätt person valdes

Sekreteraren producerar efter mötet ett protokoll, som inte har kravet på sig att sanningsenligt redogöra för vad som skett på mötet. För att utomstående, till exempel FRA, inte ska kunna identifiera personerna som nämns i protokollet ,har varje medlem ett kodnamn. Exempel på sådana kodnamn är Svetsloppan, Stilig, Välfärden och Vedevåg. Barnsligt kanske, men vad gör man i tider när "storebror ser och hör dig"?

I morgon, onsdag, kallar sekreteraren till nytt lunchmöte, men än är det inte dags för sällskapet att fatta det allra svåraste beslutet, nämligen uttagningen av startelvan mot Djurgården i den första allsvenska omgången. Men i god tid före seriestarten måste det ske, så vårt beslut hinner fram till Sixten Boström.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida