onsdag 25 februari 2009

Hovet och Brickebacken

ÖrebroBostäder vill sälja ut delar av sitt bostadsbestånd men stöter på motstånd från såväl Hyresgästföreningen som boende i de områden man initialt valt ut för en utförsäljningsstart. Dessutom har det framkommit att Brickebacken inte särskilt attraherat presumtiva köpare. Nu har kanske läget förändrats eftersom delar av Brickebacken, Björkrisvägen i allmänhet och 3-rummaren på 2C i synnerhet, måste vara oerhört attraktiva sedan det genom ett Allehanda-scoop framkommit att den nye medlemmen av kungafamiljen, Daniel Westling, föddes just på Björkrisvägen 2 C.

Att kunna ståta med att bo i samma 3:a där Hertigen av Västergötland föddes måste vara en investering värd att satsa på för såväl rojalister som personer med spekulativa ambitioner. Skulle också tro att värdet spiller över på både 1-, 3-, 4-, och 5 C. Och varför inte också A, B och C på samma gata. I förlängningen, särskilt när det brakar loss med bröllopsfesligheter 2010, kommer nog även boende på Tallris- och Granrisvägarna att få gotta sig åt värdeökningar på sina bostäder. Undrar om inte Daniel var över till sandlådan på Granrisvägen och anlade ett sandslott.

Får jag till slut komma med ett eget scoop. En källa säger mig att det inte är en tillfällighet att det en gång i tiden fanns en bokhandel i Örebro som var Westlings. Jag påminner om att det är förbjudet att söka efter källor.

Jag vet inte vad Motorstadion i Sannahed kan vara värt för Kumla-Indianerna, men litet värdehöjande blir det nog när det kommer fram att jag föddes bara en "Dala Dahlkvist-rensning" från detta speedway-fäste.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida